Volvo XC90 en XC90 Recharge Plug-in Hybride bekroond met het label 2023 IIHS TOP SAFETY PICK+

mardi, 28 février 2023 08:38
Volvo XC90 en XC90 Recharge Plug-in Hybride bekroond met het label 2023 IIHS TOP SAFETY PICK+

De Volvo XC90 middelgrote luxe-SUV werd door het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) bekroond met het label 2023 TOP SAFETY PICK+. Deze aankondiging komt nadat het IIHS de vereisten voor zijn labels TOP SAFETY PICK (TSP) en TOP SAFETY PICK+ (TSP+) heeft aangescherpt.

De nieuwe, strengere criteria eisen een betere zijdelingse crashbescherming, betere crashpreventiesystemen voor voetgangers, en de eliminatie van slechte koplampen bij de in aanmerking komende voertuigen.
 
In het kader van de visie van Volvo Cars, namelijk dat niemand nog mag sterven of ernstig gewond raken in een nieuwe Volvo, heeft het bedrijf veiligheid centraal gesteld bij alles wat het doet. “De Volvo XC90 bewijst jaar na jaar dat hij een van de veiligste auto’s op de weg is,” zei Åsa Haglund, Head of Volvo Cars Safety Centre.
 
De grootste verandering in de criteria is de vervanging van de oorspronkelijke zijdelingse crashtest van het IIHS. Bij de nieuwe test wordt 82 procent meer energie gebruikt en de wagens moeten een aanvaardbare of goede score krijgen om in aanmerking te komen voor het TSP-label, terwijl een goede is vereist voor het TSP+-label.
 
Zowel de mild-hybride (XC90) als plug-in-hybride (XC90 Recharge) versie van de XC90 kregen een TSP+-label. Naast bekroonde veiligheid biedt de XC90 Recharge tot 73 kilometer (WLTP) of 35 mijl (EPA) volledig elektrisch rijden in de Pure-modus. Voor Volvo Cars is duurzaamheid net zo belangrijk als veiligheid. Daarom heeft het aangekondigd dat het van plan is om tegen 2030 alleen nog volledig elektrische wagens te verkopen en wil het tegen 2040 koolstofneutraal worden.
 
De kleine lettertjes
• Rijbereik overeenkomstig de realistische WLTP/EPA-cyclus onder gecontroleerde omstandigheden voor een nieuwe wagen. Het werkelijke rijbereik kan variëren.
• De specificaties van het voertuig en het precieze klantenaanbod kunnen van land tot land verschillen. Ga naar volvocars.com voor meer informatie.

Tags::
volvo
Dernière modification le mardi, 28 février 2023 08:43

Éléments similaires (par tag)

Wijngaard Natie déploie le premier Volvo FM Electric pour des transports dans le port d’Anvers

Wijngaard Natie, un prestataire de services logistiques dans le port d-Anvers, mettra en service le 7 octobre le premier des quatre Volvo FM Electric pour des transports dans le port d’Anvers-Bruges. Il s’agit d’une première pour le port d’Anvers, marquant ainsi une étape importante pour la transition vers un avenir plus durable et plus vert pour le secteur des transports en Belgique.