Test: BMW 545e X Drive

mardi, 29 juin 2021 19:51
Test: BMW 545e X Drive

Met 6 aan de stekker

De beroemde BMW zescilinder in lijn-motoren worden stilaan een zeldzaamheid, maar gelukkig maakt het Beierse merk nog hier daar een uitzondering.  Zo mag de 5-reeks als top van het plug-in hybride gamma gebruik maken van de zes-in-lijn met 3 liter inhoud en daar een elektromotor en batterijen aan koppelen.  

De zespitter levert hier 286 pk (210 kW) en een elektromotor van 109 pk (80 kW).  De batterijen zijn dan weer goed voor 12 kWh.  Op de batterijen na is dit hetzelfde als in een X5 45e of 745e, waar zijn batterijen goed zijn voor 24 kWh.     

Maar dat kan de pret echter niet bederven.  Het gecombineerd vermogen is goed voor 394 pk (290 kW), wat hem een spurt naar 100 km/u oplevert in 4,6 seconden.  De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.  Uiteraard sleurt de auto wat extra gewicht mee onder de koffervloer en dat voel je af en toe bij het optrekken of in kort genomen bochten.   Maar onoverkomelijk is dit niet.   Met de zachtheid van de zes cilinders zijn hernemingen en inhalen een plezier.  De kracht wordt overgebracht via de gekende 8-trapsautomaat, waarvan de werking en soepelheid gekend en geroemd is.  Zelf schakelen kan via de peddles achter het stuur, dat overigens perfect in de hand valt.  Ook het stuurgedrag is zoals het hoort, wij hadden van een BMW niets anders verwacht.  Wat trekkracht en grip betreft is er geen probleem, want deze 545e komt standaard met de X-drive vierwielaandrijving. 

Het hybride-geheel heeft ons andermaal verrast.  De soepelheid bij het gebruik, de overgangen van de elektro- naar de benzinemotor gaat gepaard met een aangename brom.  Starten doet de Beamer altijd in de Hybride-modus, waarbij hij de meest gepaste aandrijving zelf kiest, al of niet geholpen door de navigatie.  Daarnaast kun je zelf kiezen voor de elektro-aandrijving, b.v. bij het binnenkomen van stadsomgevingen.  Opvallend bij deze “electric” stand, is dat je zelf nog een aantal instellingen kunt wijzigen.  Zo kun je kiezen voor sportieve afstelling van stuur en ophanging in deze electric modus.  Wie toch nog elektrisch wilt rijden en daarbij wat meer gevoel wilt, kan dit.  Fijn.

Ook de verbruikswaarden zijn in orde, zeker als je rekening houdt dat hier toch een zescilinder in het vooronder ligt.  Tijdens onze testrit kwamen onze cijfers nooit hoger dan 6,1 liter/100 km gecombineerd.  Gebruik je de sportmodus, waarbij de toerenteller in het rood rechts voor je verschijnt, dan kan het verbruik wel oplopen tot 9 liter per 100 km of meer.  Het elektrisch rijbereik varieerde in de praktijk van 38 km tot 43 bij een volgeladen batterij. De WLTP-cijfers gaan tot 55 km. De batterij terug volladen kan in 4 uur via wallbox of openbare laadpaal. Snelladen is niet mogelijk.  Mits een goede laaddiscipline, is deze metgezel steeds goed voor minstens 2/3 van je kilometers elektrisch rijden.   De boordcomputer toont in blauwe cijfers het elektrisch rijden, de witten cijfers tonen dan weer je totaaltraject.  Op die manier kun je perfect het onderscheid aflezen.  Best interessant.  

Wie voor zijn vrijetijds- of beroepsactiviteiten meer ruimte en praktische aspecten zoekt, is eraan voor de moeite, er is geen van deze 545e geen touringversie beschikbaar.  De koffer in de berline slikt 410 liter en dat is dankzij de batterijen onder de vloer 120 liter minder dan een 5-reeks met enkel verbrandingsmotor.  De achterbank kan wel in ongelijke delen neer.

Dat BMW’s niet uitpuilen van rijkelijke uitrusting aan de basis, is ondertussen eigen aan het Beierse merk.  Starten doe je vanaf 75 050,- met o.a. zeventienduimsvelgen, zetels in stof, automatische airco vooraan, inklapbare spiegels, de automatische versnellingsbak en gelukkig een navigatiesysteem.   De optielijst is uitgebreid en is gelukkig gebundeld in optiepakketten.  Gaande van sportiviteit in M sportpakket met sportstuur, M sport remmen in blauw, shadow line, zwarte hemelbekleding over het Business Pack met de interessante parking assistent, achteruitrij-assistent, comforttelefonie met draadloos laden tot Comfort Pack Plus en Innovation Pack waar o.a. de head-up display inbegrepen is.    Dat maakt de rekening wel heel erg zwaar, onze testversie kostte zomaar eventjes 105 000,- met alle toeters en bellen.

De BMW 545e staat met zijn 6-cilinder aan de top van het 5-reeks plug-in hybride gamma.  Was de eerder geteste 520e de auto voor de manager, dan is dit de auto voor een hoger directielid of zelfs CEO.  Hij komt discreet voor de dag, zijn prijs is dat minder.   Het hybride-aandrijfgeheel is soepel, zacht en zorgt voor zuinigheid.  Uiteraard is hij fiscaal interessant.  Hoogstwaarschijnlijk zijn 6-cilinders binnen enkele jaren met uitsterven bedreigd, dus moeten wij BMW feliciteren om deze nog in het gamma te zetten. 

 
 
PLUS

  • evenwichtig hybride systeem
  • comfort
  • x-drive vierwielaandrijving

MIN

  • prijs en standaarduitrusting
  • de laatste 6 cilinder ?
  • geen touringversie beschikbaar


tekst en foto’s : Filip Dewulf

Dernière modification le mercredi, 30 juin 2021 13:47