Test: VW ID.5 GTX en Pro Performance

lundi, 08 août 2022 20:00
Test: VW ID.5 GTX en Pro Performance

Allemansvriend

Dat er ook bij Volkswagen afgeleiden zouden komen van de ID.3 en ID.4 staat als een paal boven water. Het is de beurt aan de VW ID.5, die wij in twee versies mochten testen.
De ID.5 is de meer moderne versie van de ID.4 kunnen wij stellen. Met zijn vloeiende coupélijn komt hij gestileerder over dan de ietwat robuustere ID.4. Meest opvallende is de schuine daklijn van de ID.5, voor de rest blijft alles gelijk: platform (het bekende MEB), wielbasis en techniek. Zelfs binnenin is er evenveel ruimte voorzien en die is royaal. Er is zowel vooraan als achteraan ruim plaats en ook de koffer voldoet met 549 liter tot 1561 liter met neergeklapte achterbank. Wat zeker ook de gezinsambities van deze auto onderstreept.
204 of 299 pk

In de Pro Performance krijg je één elektromotor onder de wielen geschoven, die de kracht vanaf de achterwielen aandrijft. Net zoals in de andere ID-modellen staat deze combinatie garant voor vlotte prestaties en zit je na 10,4 seconden aan 100 km/u. Wie dit niet genoeg vindt, kan opteren voor de GTX. Na de GTI, GTE en GTD benaming moet dit het sportieve model in het elektrische gamma naar buiten dragen. De GTX doet dit met 2 motoren die voor wielaandrijving zorgen en een vermogen van 299 pk. Hiermee tikt de snelheidsmeter na 6,3 seconden de 100 km/u aan. De wagen voelt heel vlot en gretig aan, ongetwijfeld ook de door de directer besturing, waardoor hij zelfs lichter aanvoelt. Ook het onderstel is wat anders ingesteld en wie in de optielijst het Sport Plus Pack aankruist, kan via diverse rijprofielen wat instellingen wijzigen. Deze optie is op beide versies verkrijgbaar, maar zeker een aanrader bij de GTX.

77 kWh
Beide modellen krijgen een 77 kWh aan batterijen onder de vloer. Met een volgeladen batterij toonde onze Pro Performance een rijbereik van 471 km als maximum op de boordcomputer. De GTX deed daar zo’n 30 km af. In de praktijk halen ze dus makkelijk 400 km. Zeker als je in het geval van de GTX niet altijd het volle pond wil geven, is dit een mooi resultaat. Het verbruik varieerde voor de Pro van 15,6 kWh/100 km tot 24,2 kWh/100 km en 17,5 kWh. Voor de GTX is dit logischerwijze iets hoger, maar met cijfers van 17,5 kWh/100 km tot 25,6 kWh mag je aan de toog of met je collega’s al eens discussiëren.
De batterijen terug volladen kan aan een maximumsnelheid van 135 kW als de laadpaal daarvoor voorzien is en dat is iets sneller dan de ID.4, die het bij 125 kW houdt. Met dergelijke snelheid kan je volgens de officiële cijfers in 28 minuten naar 80 % opladen. Na een rit vanuit heimat Oostende naar Namur, de streek verkennen in de regio en terug, gaf de navigatie aan om te stoppen in Wetteren bij Ionity. Tijd voor een verfrissende frappuccino en even de werken van Wout van Aert in de Tour volgen, om in een halfuur terug 200 km extra ter beschikking te hebben. Laadstress hebben wij met deze auto niet gehad, vermits de nieuwe software via de navigatie de laadstops zorgvuldig inplant en daarbij ook nog eens de capaciteit van de laadpaal weergeeft.
Interieur

Over het interieur en vooral de afwerking ervan is over het ID-gamma al veel gezegd en geschreven. Ons valt op dat het naargelang de gekozen afwerking nogal verschilt. Onze beiden versies hadden nu wel een contrasterende kleurencombinatie binnenin en over de hele lijn zijn de gebruikte materialen wel in orde. Enkel onderaan het dashboard en de deurpanelen (vooral in de Pro viel dit op) zijn nog wat harde plastics te merken.
Minder zijn wij te spreken over de schuifregelaars voor de temperatuurregeling onderaan het scherm van het infotainment, net als de onvermijdelijke “kloenk” waarvan je steeds opschrikt wanneer je de ramen of spiegels bedient. Voor de elektrische ruitbediening zijn slechts 2 knoppen beschikbaar, zodat je voor de bediening van de achterste ruiten telkens de knop “rear” dient in te drukken.
Geen koopje
SUV’s zijn al niet echt goedkoop en zeker niet het elektrische gamma. Onze ID.5 Pro Performance start met een basisprijs van 50 990,01 € en in het geval van de krachtigere GTX is dat al 57 205,- €. Tel daar zeker nog wat (leuke) opties bij en je komt in de buurt van 68 000,- € (Pro) en 72 000,- € (GTX). Zelfstandigen zijn uiteraard in het voordeel met de gunstige fiscaliteit en aftrekbaarheid, particulieren denken al 2 keer na.
Volkswagen heeft met de ID.5 een extra versie toegevoegd aan het gamma. Behalve de aflopende daklijn is dit dezelfde auto als een ID.4. Daar is niets mis mee, want hij rijdt aangenaam, stil en comfortabel. Het rijbereik is op niveau waardoor laadstress uit den boze is. De GTX voegt enig rijplezier toe met een strakkere wegligging, meer grip en betere prestaties, zonder een echte sportieveling te zijn.

 PLUS
- rijbereik en verbruik
- ruimte
- wegligging
MIN
- geen spotprijzen
- schuifregelaars bediening airco
- irriterend geluid bij bedieningen

tekst : Filip Dewulf
foto’s : Volkswagen

Dernière modification le mercredi, 17 août 2022 18:36