Eerste Test: Peugeot 408 Hybrid

vendredi, 02 décembre 2022 16:59
Eerste Test: Peugeot 408 Hybrid

Nadruk op design

Met de nieuwe Peugeot 408 brengt Peugeot nog meer stijl in zijn gamma. Binnen de Stellantis-groep is er al een soortgelijk model, de Citroën C5X, maar de Peugeot 408 trekt nog meer de aandacht. Volgens Peugeot de eerste in zijn soort in het C-segment. Wij mochten naar de regio rond Barcelona voor een eerste kennismaking.

Katachtig

De katachtige houding is typerend voor de modellen van het merk met de leeuw. Scherpe lijnen, grille in dezelfde kleur als het koetswerk en het nieuwe Peugeot-embleem met de kop van een leeuw her en der opvallend aanwezig op de auto. De achterkant met de omgekeerde uitsnede van de achterbumpers is verrassend en geeft het profiel een krachtige uitstraling. De grote 20-duimsvelgen op het topmodel hebben ontwrichtend geometrisch design. Zij lijken zo uit een concept-car te komen. De LED-verlichting met de slagtanden vooraan en drie klauwen achteraan tonen de familieband met Peugeot. Wij twijfelen nog of wij deze 408 een fastback of cross-over of eerder een coupé-SUV dienen te noemen. Opvallen doet hij zeker. Het domein waar wij 2 dagen verblijven is bloedmooi en dat mag ook gezegd van de nieuwe Peugeot 408. En hij straalt tevens dynamisme uit

Langer dan een 308


De Peugeot 408 staat op het platform van de 308, is 4,69 meter, wat 30 centimeter langer dan de 308 en ook de wielbasis is iets langer. Dit komt de achterpassagiers ten goede, die ondanks de lage zijruiten toch voldoende ruimte hebben. Je kunt makkelijk achter jezelf gaan zitten. De koffer is in het geval van de plug-in hybrid 471 liter ruim. Ook de cockpit is overgenomen uit de 308. Dit wilt zeggen dat wij hier over de nieuwste versie van de Peugeot i-Cockpit beschikken met zijn 3D cluster in het gezichtsveld van de bestuurder. Het enige kritieke punt is nog steeds de bovenkant van het afgeplatte stuurwiel dat de instrumenten wat bedekt. Maar mits de stoel in de juiste positie te plaatsen kan hieraan verholpen worden.  Het infotainmentscherm op de middenconsole meet 10 inch groot en is intuïtief in gebruik.  Er zijn onderaan nog enkele fysieke toetsen om naar de instellingen voor de klimaatcontrole, radio of navigatie te switchen.

Plug-in hybrid keuze

Alvorens de volledige elektrische E-408 eraan komt, is er momenteel mogelijkheid om te kiezen tussen twee plug-in versies. De viercilinder krijgt assistentie van een elektromotor van 81 kW. Naar keuze kies je voor de 150 pk of 180 pk 1,6 liter sterke benzineversie, wat gecombineerd een systeemvermogen van 180 pk of 225 pk oplevert.  De batterij is in beide 12,4 kWh groot en zorgt voor een elektrisch rijbereik van maximum 64 km. Wij kregen voor de test in de bergen rond Sitges in de nabijheid van Barcelone de 225 pk-versie mee. Deze toonde een elektrisch rijbereik van 34 km bij het vertrek. Door het heuvelachtig decor konden wij in de afdalingen gebruik maken van de B-stand in de versnellingsbak, waardoor de motor voldoende kon recupereren. Op die manier toonde onze boordcomputer na een rit van zo’n 180 km een verbruik van 2,9 liter benzine en 5,9 kWh elektriciteit per 100 km. Mooie waarden zijn dat. In ons vlakke Vlaamse landschap zal dat ongetwijfeld wel iets meer zijn, vermits de B-stand minder recuperatie zal opleveren. Wij vermoeden dat een verbruik tussen 5 en 6 liter per 100 km aanvaardbaar zal zijn.  Weet tevens de Peugeot 408 een CO2-uitstoot van slecht 26 gram claimt, waardoor hij fiscaal interessant is, wetende dat de fiscale aftrekbaarheid vanaf juli 2023 verandert.

De batterij terug volladen kan vanaf een 7,4 kW wallbox en enkelfasige lader in 1 uur 55 minuten, aan een stopcontact met enkelfasige 3,7 kW-oplader is dit zo’n kleine 4 uur en aan een standaard stopcontact zal dat ongeveer 7 uur zijn.

Rijplezier

 Vermits de Peugeot 408 zijn looks verzorgd, mag dat ook gezegd worden van zijn rijdynamiek. Net zoals wij ons amuseerden met de 308 deden wij dit zeker ook met deze 408. Je zit comfortabel, de wagen stuurt prima en zijn vering en demping is mooi in balans. Niet met de zoveelste SUV onderweg zijn voelt altijd fijn aan, een berline of fastback biedt altijd dat ietsje meer stuurgevoel vinden wij.

Drie afwerkingsniveaus, zes kleuren

 De Peugeot 408 komt in basisversie Allure als plug-in hybrid 180 pk met een prijs vanaf      43 800, euro. Wil je een 225 pk van die plug-in hybrid dan moet je minstens het 2de niveau Allure Pack kiezen. Onze testwagen in GT-livrei en 225 pk is er voor 49 300,- euro. Er is keuze uit zes kleuren, waarvan het Obsession blauw en Titaangrijs nieuw zijn.

De nieuwe Peugeot 408 moet het vooral van zijn stijl hebben, vermits hij technologisch en binnenin de reeds bekende stijl van de 308 overneemt.  Daar is niets mis mee. De hybride combineert comfort met mooie verbruikscijfers en rijplezier.  De verhouding prijs-uitrusting is zeker correct.

 PLUS

  • looks
  • verbruik hybride
  • niet de zoveelste SUV

MIN

  • elektrische versie komt pas later
  • nieuw velgdesign op GT


tekst: Filip Dewulf
foto’s: Peugeot