Test: Kia Niro EV

mardi, 20 décembre 2022 13:42
Test: Kia Niro EV

Fris gewassen

Toen Kia in 2016 de Niro op ons losliet, waren wij aangenaam verrast doordat Kia in een tijdspanne van drie jaar zowel een hybride, plug-in hybride als een vol elektrische versie aanbood. Bij de nieuweling die vanaf heden gelanceerd wordt, zijn meteen de drie versies beschikbaar. Het is de Niro EV – want zo heet de vol elektrische – die onze aandacht opeist.

Exterieur en interieur nieuw

De nieuwe Niro valt op door zijn nieuwe uiterlijk. Hoe onopvallend zijn voorganger was, des te meer valt de nieuwe op. Strakke lijnen, boemerangvormige lichtunits die de lijnen van de C-stijl volgen. Die C-stijl is trouwens in optie verkrijgbaar in zwart (200,- euro) of grijs (400,- euro). Het heeft wel iets, vinden wij.

Ook binnenin vernieuwt de Niro grondig. Hij neemt zowaar het interieur en bijhorende stijl van grote broer EV6 over. Meest opvallende daarin is de middenstrook of paneel onder het infotainmentscherm, dat afwisselend dient voor de bediening van airco of de navigatiefuncties herbergt.  Vraagt enige gewenning, maar het werkt prima. Wij zijn al tevreden dat er voldoende fysieke knoppen zijn. Op het infotainmentscherm is de bediening vrij intuïtitef, al hadden wij misschien een iets moderne versie van de navigatie verwacht. En terwijl wij toch naar minpunten zoeken, vinden wij de afwerking niet helemaal top. Er zijn her en der nog wat harde plastics, vooral op de zijkant van de deuren en bovenaan het dashboard. Gelukkig is de fabricagekwaliteit wel prima.

Technisch niet nieuw

Wie grote veranderingen onder de motorkap en -vloer van de Niro verwacht, is eraan voor de moeite. De Niro EV staat op het door Kia en Hyundai ontwikkelde E-GMP platform, specifiek voor elektrische voertuigen. De elektromotor drijft de voorwielen aan en levert 150 kW oftewel 204 pk, wat hem toelaat in 7,8 seconden de 100 km/u aan te tikken. Dat gebeurt dan wel in de Sport-stand, waar de auto voelbaar beter optrekt. Maar bij normaal gebruik is ook de Eco- of Normal-stand zeker voldoende. Wij gebruikten vooral de Eco-stand, wat voordeel oplevert voor het verbruik. De Kia Niro EV haalde over onze volledige testperiode een gemiddeld verbruik van 18,7 kWh/100 km. Vermits wij de test deden tijdens de eerste winterprik bij temperaturen die niet hoger gingen dan 5 ° C of zelfs enkele dagen onder het vriespunt, zul je tijdens meer zomerse dagen, het verbruik zeker kunnen drukken.
Ook zo voor het rijbereik. De batterij heeft een capaciteit van 64,8 kWh en Kia claimt een rijbereik van 460 kilometer. Uiteraard haalden wij dat niet tijdens onze test. Reken in winterperiodes op 300 tot 320 kilometer. In de zomer zou 400 kilometer wel haalbaar moeten zijn. Opladen kan via de interne lader aan 11 kW, wat acceptabel is. Het snelladen is dan weer beperkt tot 80 kW, het systeem met 800 Volt van de reeds vernoemde EV6 is hier niet van toepassing. Een warmtepomp is standaard op het hoogste uitrustingsniveau Pace, op de Pure en Pulse-uitvoeringen zit het vervat in het EV Tech Pack aan 1200,- euro. Datzelfde pack biedt ook een V2L (vehicle to load-functie aan). Daarnaast biedt de Niro EV via de spatels achter het stuur verschillende vormen van recuperatie. In de zwaarste stand – i-Pedaal genaamd – komt de wagen volledig tot stilstand. 

Rijden

De nieuwe Niro rijdt gezond, zonder veel verrassingen. Het is ten opzichte van de vorige versie iets verfijnder, maar spannend wordt het nooit. Hij is vlot en vaardig bij het bochtenwerk, maar om te zeggen dat het sportief is, dat zeker niet. En uiteraard is er de stilte aan boord eigen aan een elektrische auto. Wij bestempelen het rijgedrag als zorgeloos en veilig.

Budget

De Kia Niro EV is als Pulse-basisversie beschikbaar vanaf 45 490,- euro BTW inbegrepen. Wij reden de topversie en die komt al uit op 53 990,- euro. De uitrusting is zeker volledig, er zijn weinig opties, maar de limiet van 50 mille vinden wij toch wat veel. Uiteraard zal dit voor zelfstandigen of bedrijven nog doenbaar zijn, maar willen wij de particulier in een elektrische auto, zal ook dit (voorlopig) nog steeds een brug te ver zijn of een gemiste kans.

De nieuwe Kia Niro EV moet het vooral hebben van zijn looks, die zowel van buiten als van binnen een sprong voorwaarts maken. Op vlak van motor en rijbereik blijft hij gemiddeld. Dit is een auto zonder compromissen, die vooral zorgeloos rijden vooropstelt.  Zijn prijs is enkel aanvaardbaar voor de zakelijke markt.
  

PLUS

  • verbruik
  • uiterlijk
  • vernieuwd interieur

MIN

  • beperkte snellaadmogelijkheden
  • her en daar nog harde plastics
  • geen prijzenbreker


tekst: Filip Dewulf
foto’s: Kia

Dernière modification le lundi, 20 février 2023 13:34