Dit zijn de indrukwekkende specs van de Aston Martin Rapide E

donderdag, 13 september 2018 18:03
Dit zijn de indrukwekkende specs van de Aston Martin Rapide E

We wisten reeds dat Aston Martin 155 exemplaren zou bouwen, nu kennen we ook de specificaties van de op stapel staande Rapide E.

Aston Martin geeft meer informatie vrij over zijn Rapide E. Dat is een elektrische variant die eind volgend jaar klaar zou moeten zijn en waarvan de oplage beperkt wordt tot 155 exemplaren. Volgens de Britse sportwagenconstructeur dient die Rapide E vooral als rijdend laboratorium dat moet toelaten de elektrische aandrijflijn van morgen te testen.

Ruim 600 pk

De Aston Martin Rapide E zal zijn 65 kWh sterke batterij kunnen opladen onder een spanning van 800 Volt, waardoor hij 250 kilometer aan rijbereik kan bijladen in amper 30 minuten. De accu's voeden twee achteraan gemonteerde elektromotoren die een systeemvermogen van ruim 600 pk zouden ontwikkelen en die over een gecombineerd maximumkoppel van 950 Nm zouden beschikken. De topsnelheid van de Rapide E zou 250 km/u bedragen en de sprint van 0 naar 100 km/u een 4-tal seconden vragen. Aston Martin belooft een autonomie van 320 kilometer, berekend volgens de nieuwe WLTP-cyclus.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
astonmartin