"Op de Ring is de Mercedes-AMG Project One sneller dan de Porsche 919"

donderdag, 27 september 2018 18:22
"Op de Ring is de Mercedes-AMG Project One sneller dan de Porsche 919"

Als we de jongens van Mercedes-AMG mogen geloven, dan rondt de straatlegale Project One de Nordschleife van de Nürburgring sneller dan de puur voor de racerij gebouwde Porsche 919 Hybrid Evo, de huidige Ring-recordhouder met een absurde 5.19.

Op het Autosalon van Genève eerder dit jaar liet Tobias Moers de spierballen een eerste keer rollen. Het AMG-opperhoofd liet graag optekenen dat het algemene ronderecord op de Nordschleife van de Nürburgring binnen het bereik van de Project One zou liggen. Je weet wel, die hybride hypercar die aangedreven wordt door een 1.035 pk sterke 1,6 liter-turbomotor die nauw verwant is met de V6-krachtbron die de Formule 1-wagens van Lewis Hamilton nu al enkele seizoenen zowat onoverwinnelijk maakt.

Maar toen was dat record nog in handen van de Stefan Bellof. In 1983 stuurde de Duitser zijn Porsche 956 in 6.11,13 de Ring rond tijdens de kwalificaties van de 1.000 km van de Nürburgring. Intussen is dat ronderecord het eigendom van een andere Porsche, van de door fabriekspiloot Timo Bernhard bestuurde 919 Hybrid Evo. En die zette een redelijk waanzinnige 5.19,456 op de tabellen.

Toch herhaalt Moers zijn eerdere uitspraken, volgens hem zou de Mercedes-AMG Project One ook het messcherp gestelde Ring-ronderecord van de 919 Hybrid Evo kunnen breken. Best een opmerkelijke uitspraak, want die Evo-versie van de drievoudige Le Mans-winnaar is een illegale LMP1-machine met een systeemvermogen van om en bij de 1.200 pk. De Project One, waarvan de productieversie wellicht gewoon One zal gaan heten, bouwt dan wel op F1-technologie. Het blijft een straatlegale supersporter, gehomologeerd voor de openbare weg. We hopen dat Moers het niet bij woorden alleen houdt, dus dat de AMG binnenkort op zoek gaat naar een recordtijd.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
mercedesbenz

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!