Hybride Mercedes GLE haalt 100 kilometer elektrisch rijbereik

woensdag, 24 oktober 2018 17:24
Hybride Mercedes GLE haalt 100 kilometer elektrisch rijbereik

Mercedes’ nieuwe SUV, de GLE, introduceert de derde generatie plug-inhybrides bij de Duitse constructeur. In volledig elektrische modus moet de Duitser volgens de WLTP-cyclus een rijbereik van 100 kilometer halen.

Op termijn moet bij Mercedes elk model een plug-invariant hebben. De tweede generatie plug-inhybrides die onlangs werd voorgesteld, heeft een batterij die 13,5 kWh aan energie kwijt kan, tegenover 6,4 kWh in de eerste generatie. Afhankelijk van het model is daardoor een volledig elektrisch rijbereik mogelijk van zo’n 50 kilometer, tegenover zo’n 30 kilometer eerst.

Maar volgens Automotive News Europe moet de plug-inhybride van de nieuwe Mercedes GLE volgens de WLTP-cyclus een elektrisch rijbereik van 100 kilometer halen. Of de plug-inversie gebaseerd is op een benzine- of een dieselmotor is nog niet bekend, wel dat hij in de tweede helft van 2019 verwacht wordt.

 

Bron: Vroom.be

Getagged onder:
mercedesbenz

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!