Na de Pro en de Black Series volgt de Mercedes-AMG GT EQ

donderdag, 06 december 2018 17:29
Na de Pro en de Black Series volgt de Mercedes-AMG GT EQ

Krijgt de Mercedes-AMG GT nog een versie? Het zou zomaar kunnen, want Affalterbach overweegt een opvolger voor de SLS Electric Drive. Dat zou dan de AMG GT EQ kunnen worden.

Op de Los Angeles Auto Show stelde Mercedes de AMG GTR Pro voor, een op regelmatig circuitgebruik gerichte variant met een aangepaste ophanging en een opgewaardeerde aerodynamica. Nu lieten de Duitsers meteen weten dat die hardcore Pro-variant geen eindpunt was, want loop 2020 volgt een nog hetere Black Series op basis van de AMG GT. Mogelijk komt er daarna nog een variant, want Affalterbach denk ook aan een elektrische sportwagen.

Die Mercedes-AMG GT EQ moet de opvolger worden voor de SLS Electric Drive uit 2012. Die haalde 750 pk en 1.000 Nm uit zijn vier elektromotoren, wat volstond om in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u te zoemen en om het Ringrecord voor elektrische wagens scherper te zetten met een rondetijd van 7.56,234. Een commercieel succes was die emissieloze Gullwing niet, maar de tijden zijn intussen veranderd. Ook Audi zou de huidige R8 vervangen door een elektrische sportwagen, losjes gebaseerd op de PB18 Concept.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
mercedesbenz

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!