Werkt Aston Martin aan geëlektrificeerde zes-in-lijn?

vrijdag, 14 december 2018 17:34
Werkt Aston Martin aan geëlektrificeerde zes-in-lijn?

Moeten we Britse media geloven, dan is Aston Martins samenwerking met AMG maar van tijdelijke duur, want het merk zou achter de coulissen bezig zijn aan een zes-in-lijn met elektrokracht om de Duitse V8 te vervangen.

Ga je momenteel bij Aston Martin shoppen (lucky you), dan vind je voorin de modellen ofwel een 5.2-liter V12 van eigen makelij of een 4-liter V8 die van bij Mercedes-AMG komt. Dat laatste blok wil Aston Martin op termijn uitfaseren. Althans, dat zeggen Britse media volgens geruchten. Daarvoor zou Aston Martin werken een zes-in-lijn met elektrokracht.

Volgens diezelfde berichten zou het blok een afgeleide zijn van de huidige V12 (het is tenslotte maar een kwestie van doormidden zagen) en komt de elektrokracht van de kennis vergaard met de Rapid E die volgend jaar uitkomt. Een compleet van de pot gerukt idee trouwens, deze ontwikkeling, want Mercedes heeft momenteel al een zes-in-lijn in de rekken liggen met mild hybrid-tech. Al zou Aston een plug-in van haar blok willen maken om te kunnen voldoen aan de strenge econormen van de komende jaren.

 

Bron: Autofans.be

Getagged onder:
astonmartin