Aston Martin: een derde hypercar in Genève

woensdag, 20 februari 2019 18:02
Aston Martin: een derde hypercar in Genève

Aston Martin heeft een teaser vrijgegeven die de komst van de Project 003 naar Genève aantoont. Anders gezegd: een derde hypercar.

Dit zijn de vormen van de Project 003, ofwel de kleine zus van de hybride hypercar Valkyrie. De eerste afbeelding toont ons natuurlijk nog niet veel, maar als we sommige Engelse bronnen mogen geloven, zal de Project 003 een minder extreme motorisatie dan de Valkyrie krijgen, wat logisch lijkt.

2021

Hoe dan ook is er geen haast bij, aangezien de definitieve komst van dit model niet voor 2021 wordt verwacht. De Project 003 zal ook worden aangedreven door een hybride aandrijfgeheel op benzine en elektriciteit, met turbokracht. Aston beweert al een “indrukwekkend prestatieniveau”, terwijl het voertuig ook ontworpen is voor gebruik op de openbare weg. Hij zou zelfs plaats moeten bieden voor bagage. Hij krijgt actieve aerodynamica en, volgens interne bronnen bij Aston, zou hij in termen van prestaties de McLaren P1 en de snelste Ferrari’s achter zich moeten kunnen laten. Er wordt een prijs verwacht van meer dan één miljoen euro.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
astonmartin