Jeep Renegade en Compass hybride: eindelijk?

woensdag, 06 maart 2019 09:41
Jeep Renegade en Compass hybride: eindelijk?

Jeep heeft in Genève eindelijk de kaap van hybridisatie behaald. De Compass en Renegade kunnen een plug-in hybride motorisatie krijgen om de CO2-emissies te verminderen. Terwijl het 4x4’s blijven.

Jeep heeft op het salon van Genève zijn eerste hybride modellen onthuld. Ze zijn van het oplaadbare type. De Compass en Renegade mogen de beweging lanceren. Ze combineren een drukgevoede 1.3 benzine met een elektrische motor achterin. Het geheel biedt een vermogen van 240 pk voor de Compass en “tussen de 190 en 240 pk” voor de Renegade. De modellen beschikken over vierwielaandrijving dankzij een eAWD-systeem. Voor de duidelijkheid: de elektrische motor kan de achterwielen aandrijven om op elk terrein te kunnen. Op de weg weet de Renegade van 0 tot 100 km/u te sprinten in 7 s. Een volledig opgeladen batterij geeft een elektrisch bereik van 50 km. En de Jeeps kunnen elektrisch rijden tot een snelheid van 130 km/u. Met deze specificaties kunnen de modellen hun CO2-uitstoot beperken tot 50 g/km in de WLTP-cyclus.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
jeep

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!