Officieel: Alfa Romeo Tonale Concept is plug-in-Italiaan

woensdag, 06 maart 2019 09:47
Officieel: Alfa Romeo Tonale Concept is plug-in-Italiaan

Op het autosalon van Genève pakt Alfa Romeo uit met de Tonale concept, een vooruitblik op een C-segment SUV die het merk zal lanceren mét een plug-inaandrijving. Op korte termijn misschien wel het volumemodel voor Alfa.

Naar goede Italiaanse gewoonte is de wederkeer van Alfa Romeo niet zo explosief als ze zelf uit willen maken. Met de Giulia en Stelvio heeft het merk haar range vernieuwd met 2 nieuwe modellen maar daar blijft het ook wat bij. Tot nu, want het merk presenteert op het autosalon van Genève de Tonale. Een concept weliswaar maar wel eentje die spoedig een productie-afgeleide moet krijgen.

C SUV

Dat productiemodel zal onder de Stelvio komen te staan en moet openlijk de strijd aangaan met rakkers zoals de Audi Q3, BMW X1 en Mercedes GLA. Zoals grote broer Stelvio zal de Tonale vooral op designvlak zich willen distantiëren van de concurrentie en het moet gezegd; de Tonale ziet er uit als een Italiaanse schoonheid.

Vooral de koplampen die knipogen naar de exemplaren op de 159 van weleer krijgen onze stempel der goedkeuring. Het is evenwel nog afwachten hoeveel details van deze concept car het uiteindelijk productiemodel zullen halen. Maar Alfa kennende hebben we hier een goed oog op.

Plug-in

Niet enkel is deze Tonale belangrijk omdat hij zal opereren in het grootste SUV-segment, het is tevens de eerste Alfa Romeo die aan de stekker zal gaan. Nee, dan hebben we het niet over startkabels, menig Alfa ging 'm al voor, wel over een plug-inaandrijving. Op z'n Italiaans rept Alfa Romeo met geen woord over de specs van die aandrijving. Hoe groot de verbrandingsmotor dan wel het accupakket zal zijn. Uw gok is zo goed als de onze. Wel weten we dat de elektromotor op de achteras komt te liggen. Waardoor we kunnen aannemen dat deze Tonale het met vierwielaandrijving doet, toch?

Nog even naar het interieur. In de concept car biedt die plaats aan 4 inzittenden en twee joekels van schermen. Die schermen, komen zonder twijfel naar het productiemodel, de ander interieurdetails (check die middentunnel!) lijken ons de oversteek niet te maken. En nu, nu is het aan Alfa om zo snel mogelijk deze concept af te leveren in zijn productieplunje.

 

Bron: Autofans.be

Getagged onder:
alfaromeo
Laatst aangepast op woensdag, 06 maart 2019 09:52

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!