Audi Q4 E-Tron: compacte elektrische SUV voor volgend jaar

woensdag, 06 maart 2019 09:54
Audi Q4 E-Tron: compacte elektrische SUV voor volgend jaar

Het is nog maar een conceptmodel, maar deze Q4 e-tron komt eind volgend jaar op de markt. De betaalbaardere versie van de e-tron wordt het vijfde elektrische model in de Audi-catalogus.

De Q4 e-tron, die in Genève wordt voorgesteld, is een 4,59 meter lange SUV die zichtbaar verwant is aan de grotere e-tron. Hij moet elektrisch rijden in de Audi-catalogus betaalbaarder maken en eind volgend jaar op de markt komen.

Vijfde model

Na de e-tron, e-tron Sportback, elektrische Q2 voor de Chinese markt en sportieve e-tron GT, waarvan de lancering gepland is voor de tweede helft van 2020, gaat het om het vijfde elektrische Audi-model. Deze Q4 e-tron zou zijn commerciële carrière daarna beginnen.

MEB

De Q4 e-tron zal het modulaire MEB-platform voor elektrische modellen van de Volkswagen-groep gebruiken. Het conceptmodel heeft twee elektromotoren: een elektromotor achteraan van 150 kW (204 pk) en 310 Nm, en een motor die de voorwielen indien nodig voorziet van 75 kW (102 pk) en 150 Nm. Het totale vermogen: 225 kW (306 pk).

Meer dan 450 kilometer

De batterij zit onder de vloer en kan 82 kWh opslaan. Daardoor moet deze SUV volgens de WLTP-cyclus een rijbereik halen van “meer dan 450 kilometer”. Audi geeft nog mee dat de batterij kan worden opgeladen met een vermogen tot 125 kW, waardoor je tot 80 procent kunt snelladen in iets meer dan 30 minuten.

 

Bron: Vroom.be

Getagged onder:
audi

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!