Electric Motorsport Team in rallysprint Moorslede

maandag, 11 maart 2019 17:44
Electric Motorsport Team in rallysprint Moorslede

Op zondag 10 maart namen Filip Dewulf (Oostende) en Kurt Maes (Roeselare) deel aan de rallysprint van Moorslede. Dit als veiligheidswagen, alias 000-wagen.

Het team rijdt een Kia Niro Hybrid, ter beschikking gesteld door Novoto, Kia-dealer in Roeselare en Kortrijk. Dit initiatief is het begin van het “eco-project 2019”, waar Electric Motorsport Team al een 3-tal jaar voor gaat. Naast deze deelname in Moorslede, rijdt het team ook nog in april in Nieuwpoort (Drivers Days) en in september in de E-rally in Roeselare. In deze events rijden ze dan wel een elektrische versie van de Niro voor.

Net nu het eco-thema heel actueel is, met gemeente Zwevegem dat rally op zijn grondgebied wil verbieden, is het tijd om na te denken over het groener en ecologischer maken van de rally. En dit geldt niet alleen voor de organisatoren, ook de overheden en federaties dienen hierover na te denken. “Rally zoals hij nu bestaat helemaal verbieden, hoeft zeker niet, daarvoor zijn wij allen teveel fan, maar een eco-categorie binnen een kampioenschap zou wel leuk zijn en een verfrissende aanvulling. De FIA en buurland Frankrijk hebben al een kampioenschap E-Regularity rally Trophy”, geeft copiloot Kurt nog mee.

Speciale dank geeft het team nog aan de cursisten van de opleiding reclamebeletteraar uit Syntra West, waar de auto zijn decoratie en bestickering kreeg. De wagen is tevens te zien tijdens de infodagen op 16 maart in campus Brugge. Wie trouwens zelf een hybride, plug-in hybride of full electric auto wil uitproberen, kan terecht op zaterdag 23 maart tijdens het Eco-testdrive weekend bij Novoto in Roeselare.

Meer info: www.facebook.com/groups/ElectricMotorsportTeam

Getagged onder:
kia

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!