De Audi A3 rijdt terug op aardgas

dinsdag, 12 maart 2019 18:31
De Audi A3 rijdt terug op aardgas

Nadat hij tijdelijk uit de catalogus verdween keert de CNG-versie van de Audi A3 Sportback terug. Hij wint een derde gasreservoir.

De volgende generatie van de Audi A3 laat niet lang meer op zich wachten. Maar in afwachting daarvan keert de CNG-versie van de huidige A3 Sportback nog even terug. Die heet nog steeds A3 Sportback g-tron, en krijgt dezelfde technische update als de Skoda Octavia G-Tec, Volkswagen Golf TGI en Seat Leon TGI.

Derde tank

De g-tron krijgt een derde gasreservoir, dat ongeveer 4 kilogram CNG toevoegt aan de zowat 14 kilogram die de twee hoofdreservoirs stockeren. Daardoor stijgt het rijbereik van de A3 Sportback g-tron tot 400 WLTP-kilometers puur op aardgas. De benzinetank werd kleiner om de derde gastank te kunnen plaatsen. Die is voortaan nog maar 9 liter groot en dient dus vooral als reservetank voor wanneer je in CNG-loze gebieden rondrijdt.

1.5 TGI

Een andere technische wijziging zit in het motorblok. De oude 1.4 maakt ook in de Audi A3 Sportback g-tron plaats voor de 1.5 van de Volkswagen-groep. Die produceert 130 pk, tegenover 110 pk in de 1.4. De CO2-uitstoot van de vernieuwde g-tron bedraagt 95 gram per kilometer.

 

Bron: Vroom.be

Getagged onder:
audi

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!