Mercedes EQV: elektrisch VIP-busje

dinsdag, 12 maart 2019 18:45
Mercedes EQV: elektrisch VIP-busje

Mercedes heeft in Genève een prototype onthuld van een toekomstige elektrische V-Klasse. De concept EQV wordt aangedreven door een motor van 150 kW. De premium eenvolumer geraakt 400 kilometer ver.

De concept Mercedes EQV kondigt de komst aan van een elektrische Mercedes V-Klasse. De premium eenvolumer wordt aangedreven door een elektromotor van 150 kW (204 pk). Zijn lithium-ionbatterij van liefst 100 kWh geeft hem een rijbereik van 400 kilometer. Het merk met de ster belooft dat hij op een kwartier 100 kilometer bereik kan laden. De EQV kan zowel een VIP-busje als een flexibele en moduleerbare premium eenvolumer voor gezinnen zijn. Het interieur kan worden aangepast door stoelen te verschuiven of toe te voegen. Er is plaats voor 7 tot 8 passagiers in functie van de opstelling. Uiteraard heerst aan boord een Business Class-sfeer. Het MBUX-multimediasysteem is natuurlijk van de partij. Op de weg haalt hij een topsnelheid van 160 km/u.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
mercedesbenz

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!