Volvo: einde van diesel ‘binnen 5 tot 6 jaar’

donderdag, 14 maart 2019 16:38
Volvo: einde van diesel ‘binnen 5 tot 6 jaar’

Volvo heeft al laten weten niet meer te willen investeren in de ontwikkeling van dieselmotoren. Volgens de Europese baas van het merk zou dit type motor binnen 5 tot 6 jaar moeten verdwijnen.

Volvo heeft al aangegeven dat het zijn investeringen in dieselmotoren wil verminderen. Aanvankelijk was dat voor 2030, wanneer het merk zijn voertuigen zou elektrificeren (milde en volledige hybrides). Maar de termijn van de eliminatie zou sneller komen dan verwacht.

Laatste generatie

Lex Kerssemakers, de baas van Volvo voor Europa, heeft bevestigd dat er een laatste generatie dieselmotoren wordt ontwikkeld en dat die in juni van dit jaar wordt geïntroduceerd. Maar volgens hem is dit het laatste dieselgamma dat zal worden gepresenteerd. Ten gevolge daarvan “zullen we over vijf of zes jaar misschien geen diesel meer aanbieden”, legde hij uit.

“Niet altijd ja zeggen”

“We kunnen niet op alles ja zeggen”, voegde Kerssemakers er nog aan toe. Dat volgt op de stelling van de grote baas, Hakan Samuelsson, die in 2018 zei dat “als we de elektrificatie willen versnellen, we niet op alles ja kunnen zeggen. Daarom heeft de S60 geen optie voor diesel en verwachten we geen dieselmotoren in de nieuwe auto’s.”

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
volvo

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!