Mercedes-AMG: binnenkort allemaal hybride

dinsdag, 19 maart 2019 18:30
Mercedes-AMG: binnenkort allemaal hybride

Mercedes heeft bevestigd dat de AMG-producten geleidelijk zullen overstappen naar plug-in hybride technologie.

Mercedes heeft tijdens een conferentie formeel bevestigd dat de AMG-modellen geleidelijk zullen overgaan op plug-in hybride aandrijflijnen. Er zijn nog weinig details over de operatie, maar het lijkt erop dat deze geëlektrificeerde modellen het einde van de verbrandingsmotoren nog niet direct inluiden.

CO2-reductie

Deze zet heeft natuurlijk een ecologisch doel. We kunnen het tenslotte zo interpreteren: het idee voor deze oplaadbare hybrides is natuurlijk om de CO2-emissies te verlagen en zo te voldoen aan de Europese eisen die vorig jaar aanzienlijk werden aangescherpt.

Eerste lancering in 2020

Over enkele jaren zal de volledige catalogus van Mercedes-AMG worden aangeboden als plug-in hybride. De eerste lancering wordt voorzien voor 2020. Concreet gezien gaat Mercedes een aangepaste versie van zijn EQ Power-technologie gebruiken voor de plug-in modellen van AMG. Mercedes geeft echter aan dat de modellen met enkel een verbrandingsmotor voorlopig niet zullen verdwijnen, aangezien de marge op de verkoop van deze modellen net de R&D van de geëlektrificeerde modellen financiert. De enige vraag: wat zal de eerste plug-in-AMG worden? De A 45? Wordt vervolgd…

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
mercedesbenz

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!