Peugeot: het einde van de GTi?

dinsdag, 09 april 2019 18:33
Peugeot: het einde van de GTi?

De baas van Peugeot sprak over de GTi’s tijdens een lang interview met Automotive News. Voor hem is dit soort auto’s niet meer van deze tijd. Is dit het einde van de GTi?

Jean-Philippe Imparato heeft een lang interview gegeven aan Automotive News waarin hij uitleg geeft over de toekomst van het merk. Hij had het ook over de GTi-modellen die, voor hem, niet meer van deze tijd zijn met de politiek van elektrificatie die zich ontwikkelt.

Het einde van een tijdperk

De baas van Peugeot zei dat “de sportieve modellen zoals de 308 GTi gaan verdwijnen” vooral om milieuredenen en het Franse belastingstelsel. Hij vertelde dat “€10.000 aan belastingen betalen voor een auto is geen ethische manier om verandering teweeg te brengen naar schonere modellen”. Voor Jean-Philippe Imparato is het daarom in de eerste plaats een kwestie van coherent beleid ten aanzien van het hele gamma. Welke toekomst hebben sportieve modellen dan nog bij Peugeot? De elektrificatie zal de oplossing moeten vormen. Imparato blijft ervan overtuigd dat “je een leuke auto kan hebben om mee te rijden die ook de energietransitie die we volgen respecteert”. Kortom, de 508 Sport Engineered is waarschijnlijk een vooruitblik op deze toekomst.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
peugeot

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!