Brusselse plan “Good Move” moet autogebruik ontmoedigen

woensdag, 10 april 2019 16:50
Brusselse plan “Good Move” moet autogebruik ontmoedigen

De Brusselse regering heeft de grote lijnen van het plan “Good Move” goedgekeurd. Dat moet tegen 2030 de mobiliteit in de hoofdstad verbeteren en de ‘autodruk’ aanzienlijk doen afnemen.

Het plan “Good Move” om de mobiliteit in Brussel de komende tien jaar te verbeteren wordt nu tussen 15 juni en 15 oktober onderworpen aan een openbaar onderzoek. Daarna moet de volgende regering de finale goedkeuring geven.

Mobiliteit herdenken

Het plan wil het autogebruik met 24 procent doen afnemen, het gebruik van openbaar vervoer met 11 procent doen toenemen en het fietsgebruik verviervoudigen. Daarvoor zullen er sommige verkeersassen opnieuw moeten worden ontworpen, komen er acht voetgangerszones en wordt het aanbod van de MIVB uitgebreid, met onder meer nieuwe metrolijnen naar het noorden. Fietsostrades worden ook gepland.

Minder verkeer

In het plan zijn ook 50 zones opgenomen waar de maximumsnelheid beperkt is tot 30 km/u. Daar wil Brussel minder verkeer om de mobiliteit van de bewoners te verbeteren.

 

Bron: Vroom.be

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!