Tesla: een binnencamera voor autodelen

woensdag, 10 april 2019 17:01
Tesla: een binnencamera voor autodelen

Tesla’s zijn al voorzien van een rits buitencamera’s, maar er is er ook eentje binnenin, gericht op de inzittenden. Elon Musk heeft zijn functie uitgelegd.

Wat is de functie van de binnencamera die in de middenspiegel van elke Tesla zit gemonteerd? Elon Musk heeft antwoord gegeven op die vraag, hij geeft aan dat die camera er is om autodelen onder particulieren in de toekomst mogelijk te maken.

De strijd aangaan met Uber?

Voor Elon Musk gaat het om de auto’s te delen die ongeveer 80% van de tijd stilstaan (alle soorten auto’s). “Het zal dienen wanneer we beginnen concurreren met de rittendiensten, waardoor eigenaars geld kunnen verdienen met hun auto. Deze camera zal in het geval van een incident dienen om na te gaan wat er gebeurd is”, zei de baas op zijn Twitter-account.

Alleen de software

Autodelen is dus een oplossing die wordt beoogd door Tesla, dat zegt dat het er al klaar voor is. Voor het merk ontbreekt het alleen maar aan een update van de software aan boord en het groene licht van de autoriteiten. Op maandag 22 april heeft Tesla ook beloofd dat het meer over het onderwerp zou communiceren. We zullen dus zien of het merk zijn eigen autodeelplatform gaat lanceren. Het is alleszins mogelijk.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
tesla

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!