Mercedes en Engie slaan in ons land de handen in elkaar voor laadpunten bij jou thuis

donderdag, 11 april 2019 17:01
Mercedes en Engie slaan in ons land de handen in elkaar voor laadpunten bij jou thuis

Samen met Engie wil Mercedes in de Benelux “intelligente” laadpunten installeren bij klanten van elektrische en hybride Mercedes- en Smart-modellen.

Om de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn gamma naar beneden te krijgen, moet ook Mercedes de komende maanden zijn elektrificatie versnellen. De EQC wordt de eerste elektrische SUV bij Mercedes, maar er volgen ook plug-inhybrides bij de C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse en GLE.

Die hybrides moeten natuurlijk worden opgeladen, en daarom hebben Mercedes en Engie een samenwerking ondertekend voor specifieke laaddiensten in de Benelux. Via EVBox wil Engie volledige oplossingen aanbieden voor Mercedes- en Smart-klanten. Het aanbod omvat onder meer “intelligente” laadpunten met automatische facturatie via 3G voor klanten met een bedrijfswagen. De laadkosten thuis gaan dan automatisch naar de werkgever, zoals bij een klassieke tankkaart.

 

Bron: Vroom.be

Getagged onder:
mercedesbenz

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!