Peugeot: “Elektrische 208 mag niet veel meer kosten dan benzine met automaat”

vrijdag, 12 april 2019 17:20
Peugeot: “Elektrische 208 mag niet veel meer kosten dan benzine met automaat”

Met de e-208 wil Peugeot elektrisch rijden toegankelijker maken. Prijzen geven de Fransen nog niet, maar ze lichten wel een tipje van de sluier op.

De reservaties voor de elektrische Peugeot 208 zijn al geopend voor wie een voorschot van € 500 stort, maar een officiële prijs is er nog niet. Dat neemt niet weg dat het storm loopt voor de kleine Fransman. Peugeot-CEO Jean-Philippe Imparato gaf op Twitter aan dat er op enkele dagen tijd al meer dan 800 bestellingen voor de e-208 binnen waren gelopen. Dat is 75 procent van de totale bestellingen voor de nieuwe 208.

In een lang interview met Automotive News Europe liet Imparato wel al wat los over de commerciële strategie voor de e-208. “We mikken vooral op de restwaarde van de auto (…) en de total cost of ownership. In sommige landen met bepaalde subsidies en CO2-belastingen zou de TCO van de e-208 quasi hetzelfde zijn als die van een benzinemodel met automatische versnellingsbak.” Voor een contract van 48 maanden zou de e-208 volgens Imparato beschikbaar zijn vanaf € 299 per maand. Een benzineversie met manuele bak kost € 269 per maand, een diesel € 289 per maand.

 

Bron: Vroom.be

Getagged onder:
peugeot

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!