Deze Mercedes krijgt als eerste solid-statebatterijen in 2020

vrijdag, 12 april 2019 17:26
Deze Mercedes krijgt als eerste solid-statebatterijen in 2020

Mercedes komt in 2020 met solid-statebatterijen, de langverwachte batterijtechnologie die een veel hogere dichtheid belooft. Het eerste model krijgt 7 batterijpakketten voor een capaciteit van 441 kWh.

Mercedes gaat 56 elektrische bussen leveren aan de stad Wiesbaden, net ten westen van Frankfurt. 15 stuks daarvan maken gebruik van ‘gewone’ lithium-ionbatterijen, goed voor een totale capaciteit van 292 kWh. De eerste tien exemplaren worden dit jaar nog geleverd.

Solid-state

Echt interessant zijn de resterende 41 elektrische Mercedes eCitaro-bussen. Die krijgen namelijk solid-statebatterijen mee, de langverwachte volgende stap in de batterijtechnologie. De zeven batterijpacks zijn samen goed voor 441 kWh aan capaciteit, waarmee de bussen ook in de slechtste omstandigheden (ook wel de ‘winter’ genoemd) meer dan 200 km kunnen rijden zonder te moeten opladen. Zulke modellen kunnen volgens Mercedes in zo’n 70 procent van alle omstandigheden voor bussen worden ingezet. De bussen met solid-statebatterijen zouden al in 2020 moeten geleverd worden, waardoor de vraag opkomt: wanneer komen ze in personenwagens?

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
mercedesbenz

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!