Lotus doet elektrische hypercar uit de doeken: Lotus TYPE 130

dinsdag, 16 april 2019 17:32
Lotus doet elektrische hypercar uit de doeken: Lotus TYPE 130

"For the Drivers". Met die slagzin wil Lotus haar elektrische sportwagen onderscheiden van de andere elektrische sportwagens die op til staan. De getipte 1.000 pk helpt natuurlijk ook een heel 'end. De Lotus 130 is geboren en ziet dit jaar nog het levenslicht!

Het leek er even op dat Lotus het autosalon van Sjanghai uit had gekozen om haar nieuwe elektrische hypercar voor te stellen. Dat lijkt nu maar half waar te zijn. Want ja; Lotus doet voor het eerst informatie uit de doeken, maar nee; hij staat niet op het salon te blinken. Een plaagvideo, dat krijgen de Chinezen te zien. Dankzij de moderne technologie van het internet kunnen ook wij meekijken.

Type 130

Moest je het nog niet beseffen, Lotus zal dit jaar een elektrische hypercar lanceren. Een keuze gestuwd door het relatief nieuwe moederbedrijf van het Britse merk: Geely. Die Chinese mastodont heeft trouwens ook Volvo, Polestar en Lynk & Co in handen. Waardoor de link naar elektrificatie niet eens zo gek is.

Lotus noemt haar hypercar alvast de Type 130. Al nemen we aan dat dit niet de uiteindelijke naam zal worden. Alle Lotus-modellen hebben namelijk een interne "Type" code. Zo is de Esprit de Type 82, heet Elise intern Type 111 en heet de Elan onder andere Type 26. Nu goed, volgens Lotus is de Type 130 een auto "for the drivers", ook al is 'ie elektrisch.

William

Voor de ontwikkeling van haar nieuwe sport-/hypercar sloeg Lotus de handen in elkaar met Williams Advanced Engineering. Die zullen hun Formule E kennis zonder twijfel richting de Type 130 sturen. Geruchten in de wandelgangen spreken van 1.000 pk, vierwielaandrijving en een range van +400 km.

Later dit jaar zal Lotus haar project onthullen op Britse bodem. Gek is het, dat de eerste Tesla een omgebouwde Lotus Elise was en Lotus nu zelf frontaal de aanvalt opent op de nieuwe generatie Tesla Roadster.

 

Bron: Autofans.be

Getagged onder:
lotus