Renault City K-ZE: elektrisch, maar betaalbaar

woensdag, 17 april 2019 20:48
Renault City K-ZE: elektrisch, maar betaalbaar

Renault maakte van autosalon van Shanghai gebruik om zijn Chinese ambities bekend te maken. Het doel is om 550.000 modellen per jaar te verkopen. En rekent de Franse constructeur onder meer op deze nieuwe City K-ZE, een goedkope elektrische auto.

De City K-ZE is een kleine elektrische SUV die doet denken aan de Kwid, een compacte cross-over SUV die de Franse constructeur aanbiedt op onder meer de Indiase en Zuid-Amerikaanse markt. Deze nieuwe Renault is vooral bedoeld voor China, al is het niet uitgesloten dat dit model later ook op andere markten aangeboden zal worden. Deze "goedkope" stadsauto is een strategische pion voor de verovering van de Chinese markt. Renault heeft immers de ambitie om 550.000 auto's per jaar te verkopen.

Fijnstof

De City K-ZE werd onthuld op het autosalon van Shanghai, weliswaar zonder dat Renault de specificaties van de motoren wist te specificeren. Het rijbereik zou niet groter zijn dan 200 km, de de standaardlading zou 4 uur en de snellading tot 80% van de totale capaciteit 50 minuten in beslag nemen. Deze auto van bijna 3,70 m heeft een wielbasis van 2.423 mm en een kofferbak van 300 liter. Binnenin is er een digitaal systeem met een centraal touchscreen. Bovendien is de City K-ZE uitgerust met fijnstofsensoren (PM2.5) die over de luchtkwaliteit in het passagierscompartiment waken en automatisch schakelen tussen binnen- en buitenluchtstroom. Wellicht om de stedelijke vervuiling van Peking aan te pakken?

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
renault