Ferrari: hybride supersportwagen in aantocht

vrijdag, 10 mei 2019 17:56
Ferrari: hybride supersportwagen in aantocht

Nog eind deze maand zal Ferrari een hybride supersportwagen presenteren die zich boven de 812 Superfast positioneert. Dat zegt Louis Camilleri, de patron van het Italiaanse merk.

Ferrari-baas Louis Camilleri zegt dat Maranello weldra een nieuw model onthult. Het wordt een hybride supersportwagen die zich boven de 812 Superfast positioneert. Dat zei Camilleri tijdens de bekendmaking van de overigens uitstekende financële resultaten van het Italiaanse merk.

Hiërarchie

In de hiërarchie van Ferrari staat de nieuwe supersportwagen dus boven de Superfast. Hoewel de in camouflagetape gewikkelde ontwikkelingsprototypes van het hybride model visueel sterk op de 488 en de nieuwe F8 Tributo geleken, zou er geen link zijn tussen beide modellen. Camilleri sprak ook over een nieuwe interface die de band tussen man en machine verder zou versterken. Gegevens ontbreken, maar verschillende bronnen stellen dat het systeemvermogen van de hybride sportieveling hoger zou liggen dan de 720 pk die de 488 Pista ontwikkelt.

Maserati

De nieuwe Ferrari debuteert eind deze maand, de eerste leveringen plant Maranello in 2020. Louis Camilleri had het ook over de samenwerking tussen Ferrari en Maserati. De patron zei dat het delen van motoren voorbij was en dat de laatste Maserati met een Ferrari-krachtbron eind 2021/begin 2020 van de band zou rollen.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
ferrari