Koning Filip kiest voor 'groen'

maandag, 13 mei 2019 17:20
Koning Filip kiest voor 'groen'

Koning Filip heeft zich eens laten gaan. Onze majesteit kocht namelijk een nieuwe wagen, en het is niet de eerste de beste. Toch liet hij zich misschien wat beïnvloeden door de aanhoudende klimaatbetogingen in Brussel.

De nieuwste telg van het koninklijke wagenpark is zoals steeds afkomstig uit Duitsland. De Koning koos voor een Mercedes S 560 e, waarbij dat laatste lettertje natuurlijk het meest in het oog springt. De S 560 e is een plug-in hybride met een gecombineerd vermogen van 476 pk. 367 van die paarden worden voortgebracht door een drieliter V6, maar dat wordt dus aangevuld met een elektromotor met een vermogen van 90 kW.

Lekker zuinig

En naast Koningin Mathilde zal ook Anuna blij zijn met die keuze, want de royale voiture verbruikt in theorie slechts 2,6 liter benzine per honderd kilometer. De wagen heeft ook een volledig elektrisch bereik van 50 km. Filip liet eerder al laadpalen installeren aan zijn oprit in Laken – nu weten we ook waarom. Indien je ook wil rondrijden in de wagen waarmee de Koning der Belgen de Brusselse wegen trotseert, zal je zo’n 110.000 euro moeten neertellen.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
mercedesbenz