Opel Grandland X Hybrid4: oplaadbaar

maandag, 13 mei 2019 18:17
Opel Grandland X Hybrid4: oplaadbaar

De Opel Grandland X volgt in de sporen van de DS7 Crossback E-Tense door dezelfde hybride technologie te gebruiken. De SUV heeft vierwielaandrijving en twee elektromotoren van 109 pk.

Opel kiest volop voor elektriciteit, daarvan is de toekomstige elektrische Corsa een voorbeeld. Toch stelt het merk ook plug-in hybrides voor, zoals de Grandland X Hybrid4 die zonet werd voorgesteld. De Duitse SUV gebruikt de Franse techniek die de DS7 Crossback E-tense ook gebruikt. Hij krijgt dus een gecombineerd vermogen van 300 pk.

Die kracht wordt overgebracht door een 8-trapsautomaat, een viercilinder turbo van 1,6 liter met 200 pk, en twee elektromotoren die elk 109 pk leveren dankzij een lithium-ion batterij van 13,2 kWh. Één van die motoren drijft de achteras aan, de SUV heeft dus vierwielaandrijving.

50 km

De elektrische autonomie van de Grandland X Hybrid4 is 50km volgens de WLTP-normen (60km indien we de minder accurate NEDC moeten geloven). De bestuurder kan ervoor kiezen om zijn batterij niet te gebruiken op de autostrade, wat 100% elektrisch rijden in de stad mogelijk maakt. Er is een zogenaamde “Regeneration on Demand”-functie die ervoor zorgt dat remmen op de motor zorgt voor maximale energieopslag. Uiteraard blijft het ook mogelijk om de wagen op te laden aan een traditioneel stopcontact of een laadpaal. Met de snellader van 6.6 kW – een optie – duurt het opladen maximaal 1u50.

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
opel