Volvo bouwt batterijfabriek in Gent

woensdag, 15 mei 2019 17:26
Volvo bouwt batterijfabriek in Gent

Volvo heeft zijn batterijtoevoer én -assemblage voor de komende jaren veilig gesteld. De Zweden zijn in Azië gaan shoppen voor de nodige cellen, maar de fabriek in Gent mag ze in elkaar steken.

Volvo ziet het nog zitten in Gent, dat blijkt toch uit het nieuws dat het Zweedse merk heeft beslist om een batterijafdeling te bouwen in de fabriek van Volvo Car Gent. De fabriek aan de haven wordt dus de eerste batterijassemblagefabriek van het merk. De Gentse arbeiders zullen vanaf 2020 lithium-ionbatterijen assembleren voor onder andere de elektrische Volvo XC40, het eerste model dat met de batterijen van eigen makelij zal worden uitgerust. De elektrische Polestar 2 wordt overigens in China gebouwd, ondanks het feit dat die op hetzelfde platform staat als de XC40.

Voorziening ook veiliggesteld

Dat er ook effectief batterijen zijn om te assembleren in Gent, komt ook in orde. Volvo heeft een multimiljardendeal afgesloten met het Chinese CATL en het Koreaanse LG Chem om de toevoer voor de komende 10 jaar veilig te stellen. CATL is de grootste producent van batterijen wereldwijd, en ook LG Chem klinkt bekend in de oren: het produceert de cellen voor de eveneens in België gebouwde Audi e-tron.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
volvo