Piëch Automotive: razendsnelle oplaadtijd voor de Mark Zero

woensdag, 15 mei 2019 17:40
Piëch Automotive: razendsnelle oplaadtijd voor de Mark Zero

Het nieuwe automerk Piëch Automotive vertelt iets meer over zijn toekomstige model, de volledig elektrische coupé Mark Zero. Vooral zijn oplaadtijd zou aan een recordtempo gebeuren.

De familie Piëch zorgde voor dé verrassing op het salon van Genève door een nieuw automerk voor 100% elektrische modellen te onthullen. Terwijl het merk net de komst van een SUV en een 4-zitscoupé heeft aangekondigd, vertelt het ook iets meer over het eerste model, de tweezitscoupé Mark Zero. Het gaat vooral over zijn oplaadcapaciteiten.

80% in 4 minuten?

Het merk heeft aangekondigd dat het de tests van zijn batterijcellen heeft afgerond. En de resultaten zijn erg verrassend: zonder details de geven zouden de batterijen in 4 min 40 s voor 80% opgeladen zijn, ofwel 400 van de 500 km in minder dan 5 minuten. Ter vergelijking: Porsche kondigt voor de Taycan een oplaadtempo aan van 15 minuten voor diezelfde 80%. Piëch voorspelt ook dat de laadpalen binnen 3 jaar de 350 kW zullen bereiken, en dat die de batterijen al in 8 minuten tot 80% zullen kunnen opladen onder een spanning van 400 V.

2022

We moeten nog tot 2022 wachten om deze Piëch Mark Zero op de markt te zien verschijnen. Zin om hem te zien? Afspraak in Zürich in Zwitserland waar de conceptcar te zien is in het openbaar.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
piech

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!