Hyundai Kona Hybrid maakt het rijtje compleet

maandag, 03 juni 2019 18:02
Hyundai Kona Hybrid maakt het rijtje compleet

De Hyundai Kona heeft met deze nieuwe Hybrid nu zowat elk type aandrijflijn in zijn gamma zitten: benzine, diesel, elektrisch én hybride.

Laten we meteen met de deur in huis vallen: neen, we kennen de verbruikscijfers van deze nieuwe Hyundai Kona Hybrid nog niet. Maar aangezien hij zijn aandrijflijn deelt met de Kia Niro Hybrid (zelfs tot op de grootte van de accu), mogen we er vanuit gaan dat die niet ver van de 4,3 l/100 km en 100 g CO2/km zullen liggen. De Kona Hybrid haalt zijn kracht uit een atmosferische 1.6 GDi-benzinemotor van 105 pk en 147 Nm gekoppeld aan een 43,5 pk en 170 Nm sterke elektromotor. Het gecombineerde vermogen bedraagt 141 pk en 265 Nm, de batterij kan 1,56 kWh aan stroom opslaan. Schakelen doe je met een dubbelklutser met 6 verzetten.

Weinig anders

Van ver zal je geen verschil zien tussen deze Hyundai Kona Hybrid en een benzine- of dieselversie. Als je dichterbij komt, vallen de specifieke velgen (16 en 18 duim groot) en de 'Hybrid'-badge al iets meer op. Binnenin zijn er enkel specifieke witte accenten en andere functies voor het digitale instrumentenpaneel te bespeuren. Daarnaast is de Kona Hybrid uitgerust met Blue Link, dat de wagen verbindt met het internet om vanop afstand enkele functies te bedienen via een app, zoals de auto ver- of ontgrendelen. De Kona Hybrid is vanaf september te bestellen in ons land.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
hyundai