Mercedes: binnenkort een 100% elektrische E-klasse

dinsdag, 04 juni 2019 17:25
Mercedes: binnenkort een 100% elektrische E-klasse

Mercedes maakt geen geheim van de ontwikkeling van een elektrische S-klasse, de zogenaamde “EQS”. Over de kleinere E weten we minder, maar er wordt gefluisterd dat de “EQE” zijn luxueuze collega zal vervoegen.

Mercedes wil zijn elektrotechnische afdeling flink uitbreiden, en dat zal met de nodige uitdagingen gepaard gaan. Ola Källenius, de kersverse CEO van Daimler, moet ervoor zorgen dat het bedrijf die overgang naar groenere energie zal overleven.

E komt na de S

Met dit in het achterhoofd zal de nieuwe EQC niet lang alleen blijven als het vlaggenschip van het elektrische assortiment. We weten al even dat de Duitse constructeur een elektrische versie van zijn S-klasse ontwikkelt, waarmee ze de degens willen kruisen met Porsche en hun Taycan. De EQS wordt verwacht in 2021. De EQE volgt naar verluidt twee jaar later, in 2023, maar details zijn schaars. Er wordt gespeculeerd dat hij zo’n 400 pk zal krijgen, samen met een bereik van ongeveer 600 km. Het definitieve antwoord zal de komende maanden wel opduiken.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
mercedesbenz