BMW en Jaguar Land Rover gaan samen EV's ontwikkelen

woensdag, 05 juni 2019 19:26
BMW en Jaguar Land Rover gaan samen EV's ontwikkelen

BMW en Jaguar Land Rover hebben een samenwerkingsakkoord gesloten. Beide constructeurs gaan samen elektrische voertuigen ontwikkelen, met de bedoeling kosten te besparen en de ontwikkelingstijd te versnellen.

De Europese constructeurs zijn koud gepakt door Tesla. Toch duurde het bijzonder lang vooraleer ze een antwoord konden formuleren op de elektrische voertuigen van de Amerikaanse autobouwer uit Palo Alto, Californië. Om de kosten te beperken en de ontwikkeling te versnellen, hebben BMW en Jaguar Land Rover nu besloten om te gaan samenwerken. De toekomstige EV's van beide merken zullen een heleboel componenten met elkaar delen.

Hoewel het elektrische aandrijfgeheel van de Jaguar I-Pace onlangs verkozen werd tot "Best New Engine" en "Best Electric Powertrain" tijdens de verkiezing van de International Engines of the Year 2019, zouden de toekomste EV-modellen van het Britse merk zich baseren op elektrische eDrive-aandrijflijn van BMW. Dan hebben we het over elektrotechnologie van de vijfde generatie, zoals die vanaf 2020 gebruikt zal worden voor de iX3.

Na de succesvolle introductie van de I-Pace maakt Jaguar momenteel werk van een volledig elektrische opvolger van de XJ. Bij BMW kijken we vooral uit naar de productieversie van de iNext, een flink uit de kluiten gewassen SUV die zijn pijlen richt op de Audi E-Tron en de Mercedes EQC.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
bmw jaguar