Toyota en Subaru bundelen de krachten voor een elektrisch platform

donderdag, 06 juni 2019 17:41
Toyota en Subaru bundelen de krachten voor een elektrisch platform

Toyota en Subaru hebben aangekondigd dat ze zullen samenwerken voor de ontwikkeling van een gemeenschappelijk platform voor elektrische auto’s. Het eerste model op dat platform wordt een SUV.

De laatste tijd zoekt iedereen een danspartner. Na BMW en Jaguar zullen ook Toyota en Subaru samenwerken, en voor de gelegenheid hernieuwen ze de link tussen de GT86 en de BRZ.

Elektrisch platform

Het doel van dit manoeuvre is dit keer wel wat anders. Ze willen een gemeenschappelijk platform ontwikkelen voor 100% elektrische wagens uit het middensegment en gezinsvoertuigen. En de rollen zijn al goed verdeeld. Toyota zal zorgen voor de elektrificatie en Subaru zal zich over de transmissie ontfermen. De unie Toyota-Subaru is het nieuwste voorbeeld van deze trend. Zulke initiatieven zullen in de toekomst ongetwijfeld nog wel vaker worden genomen, gezien de aanzienlijke kosten die gemoeid zijn met de overschakeling naar elektrisch rijden. Het eerste voertuig zal een SUV worden, maar we weten nog niet wanneer hij op de markt komt.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
toyota subaru