Wetgeving: elektrische auto’s moeten zoemen

vrijdag, 07 juni 2019 16:04
Wetgeving: elektrische auto’s moeten zoemen

Vanaf 1 juli verplicht de Europese wetgeving hybride en elektrische wagen om een geluidssignaal uit te zenden bij lage snelheden. Zo moeten er ongelukken worden voorkomen in de stad.

Vanaf 1 juli 2019 legt de Europese Unie autoconstructeurs op om hun hybride en elektrische auto’s een hoorbaar signaal te geven om hun aanwezigheid te laten opmerken, vooral aan voetgangers en fietsers. Dit apparaat wordt AVAS genoemd (voor Acoustic Vehicle Alert System).

Tot 20 km/u

Het AVAS wordt dus automatisch geactiveerd tot aan een snelheid van 20 km/u, waarbij hij minstens een geluid van 56 dB moet voortbrengen, wat neerkomt op een vergelijkbaar geluid als een elektrische tandenborstel of een papierversnipperaar. Het geluid zal ook overeenstemmen met de acceleratie van de auto. Dit alles is goed voor de veiligheid, maar het verstoort ook de rust aan boord, wat toch de sterkte is van een elektrische auto.

 

Bron: Autogids.be

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!