Renault Zoe 2: op komst

dinsdag, 11 juni 2019 18:28
Renault Zoe 2: op komst

Renault staat op het punt om de tweede generatie van hun Zoe, de kleine elektrische stadsauto, te lanceren. Dit is wat we al weten over de prestaties, het rijbereik en de capaciteit van de batterijen.

Renault maakt zich klaar om de tweede generatie van de Zoe te lanceren. Het kleine elektrische wagentje wordt deze zomer verwacht. Maar dit keer kan het op flink wat concurrentie rekenen, aangezien Volkswagen met de E-Up! en Peugeot met de e-208 ook de arena betreden.

Grotere batterijen

We weten al dat de prijzen niet echt zullen veranderen. Verschillende bronnen suggereren een verschil van 500 tot 1000 euro, maar dat valt nog af te wachten. Over het batterijpakket weten we wel dat het zal vergroten, zoals dat vandaag wel vaker gebeurt. Een model met 40 kWh is nu al verkrijgbaar, dus het winnen van 10 kWh (voor een totaal van 50 kWh) moet het rijbereik met ongeveer 80 km verhogen (volgens WLTP). Daarmee zou de Zoe 400 km kunnen overschrijden, wat toch wel comfortabel te noemen is.

Evolutie meer dan revolutie

De Zoe zal onderhuids niet veranderen, en deze tweede generatie lijkt zich vooral schrap te zetten om de nakende concurrentie aan te kunnen. Deze houden we in het oog.

 

Bron: Autogids.be

 

Getagged onder:
renault