BMW kondigt het einde van diesel en benzine aan

donderdag, 27 juni 2019 18:21
BMW kondigt het einde van diesel en benzine aan

Tijdens een conferentie heeft de directeur van de afdeling ontwikkeling bij BMW gezegd hoe lang hij denkt dat benzine- en dieselmotoren nog zullen bestaan. Verrassing!

Diesel is niet meer populair sinds de problemen in 2015. Vandaar de vraag hoe lang dit type motorisering nog zal bestaan. Klaus Froelich, directeur technische ontwikkeling bij BMW, heeft zijn antwoord op die vraag gegeven tijdens de Nextgen-conferentie.

20 en 30 jaar

Volgens deze man, die de grote strategische beslissingen van het Münchense merk helpt besturen, zou diesel nog 20 jaar in zich hebben vooraleer het verdwijnt uit de showrooms. Dat vertelde hij tijdens de voorstelling van de concept M Next, dat een toekomstige sportwagen met elektrische kracht voorafgaat. En voor benzine zijn de voorspellingen iets optimistischer, maar ook niet meer dan dat: maximaal 30 jaar.

Elektrisch

Het is duidelijk dat de elektromotor de verbrandingsmotor op termijn zal vervangen, of die nu via batterijen of via een brandstofcel op waterstof wordt gevoed. Dat gezegd zijnde, voorlopig gelooft Klaus Froelich ook dat de rage voor volledig elektrisch ook “overhyped” is.

2050, de deadline

Tegen 2050 zullen verbrandingsmotoren dus naar alle waarschijnlijkheid van het podium verdwijnen, een einde dat zeker zal worden versneld door de publieke instanties die steeds strengere maatregelen treffen om voertuigen met dit type motor uit de stadscentra te verbannen. Hoe dan ook zullen de zaken sneller veranderen dan gedacht. Wat al bevestigd is door Froelich, die aangeeft dat de 1.5 3-cilinder, de 6-in-lijn quad-turbo van de 50d-modellen én, geen verrassing, de 4.4 V8 met uitsterven is bedreigd. BMW beweert namelijk dat een 6-in-lijn hybride vandaag al de 650 pk haalt…

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
bmw

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!