Internationaal Energieagentschap: “Toekomst is niet elektrisch, maar waterstof”

donderdag, 27 juni 2019 18:26
Internationaal Energieagentschap: “Toekomst is niet elektrisch, maar waterstof”

In een rapport stelt het Internationaal Energieagentschap (IEA) dat waterstof de energie van de toekomst is.

Deze energiebron heeft nooit echt veel internationale aandacht gekregen. Dat is onlangs nog gebleken bij China, dat de laatste tijd constructeurs steunt en aanmoedigt om over te stappen op waterstof. Sterker nog: het land kent geen ecobonus meer toe voor de aankoop van een elektrische auto op batterijen.

Maar voordat waterstof voor iedereen toegankelijk is, zullen de constructeurs eerst hun productietechnieken moeten verbeteren, die momenteel zeer vervuilend en duur zijn. Het IEA beveelt daarom aan om de onderzoeks- en ontwikkelingssector massaal te steunen om de productiekosten geleidelijk aan te verlagen ten behoeve van het grote publiek.

Op dit moment hebben alleen Toyota en Hyundai deze technologische oriëntatie echt waargemaakt, met de Mirai en Nexo. Deze modellen, die worden aangeboden voor respectievelijk € 80.000 en € 74.999, blijven duur en worden benadeeld door de schaarste aan tankstations die waterstof aanbieden. Aan de andere kant is de uitstoot van CO2 en partikels natuurlijk onbestaande.

 

Bron: Vroom.be

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!