Jaguar Land Rover: focus op elektrificatie

maandag, 08 juli 2019 18:26
Jaguar Land Rover: focus op elektrificatie

De Britse constructeur gaat zich volledig richten op de elektrificatie van zijn modellen, met de fabriek in Castle Bromwich als productieplek. Daarmee stelt het naar eigen zeggen duizenden jobs veilig.

De fabrieksarbeiders van Jaguar Land Rover in Castle Bromwich mogen opgelucht ademhalen: het lijkt erop dat hun jobs nog enkele jaren veilig zijn. JLR heeft namelijk aangekondigd dat het de assemblage van zijn modellen, zijn elektromotoren en zijn batterijen gaat samenbrengen in de fabriek. Daar zullen dan modellen op de nieuwe MLA-architectuur gebouwd worden, die geschikt is voor auto’s op benzine, diesel en met een volledig of gedeeltelijk elektrische aandrijving.

XJ als eerste

Het eerste elektrische model dat gebouwd zal worden in de vernieuwde fabriek wordt de toekomstige Jaguar XJ. Jaguar heeft dus officieel beslist dat de XJ enkel nog als elektrische luxeberline zal gebouwd worden. De keuze aan elektrische of geëlektrificeerde modellen wordt de komende tijd nog uitgebreid bij Jaguar Land Rover, maar de constructeur zit nog steeds met een grote uitdaging (en geeft dat ook zelf toe): de auto’s ook echt verkopen. JLR is van mening dat dat zal lukken als de auto’s gemakkelijk in gebruik (qua opladen) en betaalbaar zijn.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
jaguar landrover

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!