Deze Toyota Prius PHV haalt stroom uit zonne-energie

maandag, 08 juli 2019 18:35
Deze Toyota Prius PHV haalt stroom uit zonne-energie

De fotovoltaïsche cellen op het koetswerk van deze nog experimentele Toyota Prius PHV vergroten de elektrische actieradius aanzienlijk. Na de testfase volgt serieproductie.

Het is niet de eerste keer dat Toyota zonnepanelen gebruikt voor de Toyota Prius. Maar dan gaat het om een systeem van 180 Watt, wat net voldoende is om de airconditioning van stroom te voorzien. Dit in samenwerking met Nedo en Sharp ontwikkelde prototype grijpt naar meer en naar betere fotovoltaïsche cellen, waardoor het totale vermogen naar 860 Watt klimt.

De nog experimentele Toyota Prius met Solar-Powered Drive draagt niet alleen een zonnepaneel op het dak, maar ook op de motorkap en op de achterklep. De fotovoltaïsche cellen bestaan uit een slechts 0,03 millimeter dikke folie en beloven een rendement van 34%, een stuk beter dan de zonne-installaties die we momenteel gebruiken en die zelden voorbij de 30% geraken. Als je deze Prius een dag in de zon laat staan, dan geraakt hij 44,5 kilometer ver.

Deze Toyota Prius PHV maalt momenteel testkilometers in Tokio. Na de testfase volgt de implementatie op productiewagens, maar een concrete timing kon Toyota nog niet communiceren.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
toyota

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!