Saab 9-3 opnieuw in productie in China als EV

donderdag, 11 juli 2019 19:41
Saab 9-3 opnieuw in productie in China als EV

De Chinees-Zweedse groep NEVS, die Saab heeft overgekocht in 2012, is gestart met de productie van elektrische 9-3’s. De constructeur heeft het oude platform van de berline genomen en er batterijen en een elektromotor in geïnstalleerd.

NEVS, eigenaar van Saab sinds 2012, heeft officieel de productie gelanceerd van zijn elektrische 9-3 in de Tianjin-fabriek, met een capaciteit van 50.000 auto’s per jaar. De berline heeft nog steeds het oude platform, de Phoenix-architectuur van General Motors. De teams van de Chinees-Zweedse constructeur hebben dus niet veel meer gedaan dan de batterijen en een elektromotor installeren in dit oude platform, naast een opgefrist design. De NEVS 9-3 (het is dus geen Saab meer) zou een gelijkaardig gewicht hebben als de versie met verbrandingsmotor. De autonomie zou zo’n 300 km moeten bedragen, terwijl zijn topsnelheid begrensd is op 140 km/u. De NEVS 9-3 zal het Chinese grondgebied niet verlaten. Daarnaast heeft de vastgoedgroep Evergrand 51% van de aandelen van NEVS overgekocht.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
nevs

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!