Ford en Volkswagen samen voor de autonome en elektrische auto

maandag, 15 juli 2019 17:50
Ford en Volkswagen samen voor de autonome en elektrische auto

Ze zijn al partners voor hun bedrijfswagens, maar nu gaan Ford en Volkswagen hun middelen delen voor autonome (Argo AI) en elektrische (MEB-platform) auto’s.

Het is bevestigd: Ford en Volkswagen versterken hun partnerschap. Ze werken al samen voor bedrijfswagens, maar nu gaan de twee constructeurs hun krachten bundelen voor de technologie voor autonome en elektrische auto’s. Deze vrijdag hebben Jim Hackett en Herbert Diess, de CEO’s van Ford en VW, hun plannen uitgelegd tijdens een bijeenkomst in New York. Het is geen fusie, maar een partnerschap. De twee groepen gaan samenwerken en bepaalde middelen met elkaar delen. Voor autonome auto’s gaat VW investeren in Argo AI, een gespecialiseerd bedrijf waarvan Ford hoofdaandeelhouder is. En Volkswagen wordt een gelijkwaardige aandeelhouder vergeleken met Ford. Wat betreft elektrische auto’s zal Ford het MEB-platform van Volkswagen kunnen gebruiken. Een eerste model van Ford op basis van het MEB-platform staat gepland voor 2023.

 

Bron: Autogids.be

Getagged onder:
ford volkswagen

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!