Laadpunten: Verenigd Koninkrijk pleit voor bankkaart

dinsdag, 16 juli 2019 17:03
Laadpunten: Verenigd Koninkrijk pleit voor bankkaart

Om een elektrische laadbeurt aan een oplaadpunt langs de weg te betalen, heb je bijna systematisch een kaart nodig die gekoppeld is aan een abonnement of een app. Het Verenigd Koninkrijk wil hiervoor een bankkaart verplichten.

De Britse overheid wil eigenaars van elektrische auto’s helpen. Ze wil vooral een hele verzameling van kaarten, badges en apps vermijden om te betalen aan publieke laadpalen. Iedereen die het al geprobeerd heeft, weet dat het onmogelijk is om een elektrische laadbeurt te betalen met een bank- of kredietkaart. Je moet de juiste app of het juiste abonnement hebben. En natuurlijk heeft elke operator zijn systeem en moet je dus voorzien zijn op meerdere oplossingen om niet zonder elektriciteit te vallen. Het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat alle snelle laadpunten die in de toekomst geïnstalleerd worden, betalingen met een bankkaart moeten aanvaarden. Het is (nog) geen wet, maar de boodschap is alvast duidelijk. Bovendien werkt de overheid aan een wet die de installatie van laadpalen verplicht voor elk nieuw gebouw met een garage of afgesloten parking.

 

Bron: Autogids.be

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!