Transport & Environment voorspelt verdrievoudiging van EVs tegen 2021

vrijdag, 19 juli 2019 16:39
Transport & Environment voorspelt verdrievoudiging van EVs tegen 2021

De Europese Federatie voor Transport en Milieu voorspelt in een rapport dat milieuvriendelijke mobiliteit tegen 2021 een flinke groeispurt zal krijgen in Europa. De koploper daarin wordt volgens hen de elektrische wagen.

Het aantal elektrische modellen op de Europese markt zal in de komende drie jaar meer dan verdrievoudigen. Dat voorspelt een nieuwe studie van de Europese Federatie voor Transport en Milieu, beter gekend als Transport & Environment. Na een aantal jaren van gestage groei zullen Europese constructeurs in 2021 naar schatting 214 elektrische modellen aanbieden. Aan het einde van 2018 waren dat er nog maar 60. Transport & Environment zegt daarbij dat merken tegenwoordig klaar zijn om elektrificatie te omarmen, maar het zijn de overheden die de automobilist over de streep moeten trekken met de juiste laadinfrastructuur en aanlokkelijke belastingvoordelen.

Als de voorspellingen kloppen zal in 2025 maar liefst 22% van alle nieuw geproduceerde voertuigen over een stekker beschikken—meer dan genoeg om de CO2-standaarden die de EU voor dat jaar oplegt te halen. Tegelijkertijd blijkt dat de productieplannen voor andere alternatieve aandrijflijnen nagenoeg onbestaande zijn: slechts 9.000 waterstofwagens zouden volgens de voorspellingen geproduceerd worden tussen nu en 2025, en dat tegenover 4 miljoen EVs. De productie van wagens op CNG zou zelfs afnemen en terugvallen naar 1% van de totale markt.

Volgens Lucien Mathieu, analist van elektrische mobiliteit bij Transport & Mobility, bevinden we ons op een draaipunt in de Europese automobielindustrie. “Constructeurs investeren zo’n 145 miljard euro in elektrificatie, en ook batterijproductie komt eindelijk naar Europa. Succes op dit vlak is één van de hoogste prioriteiten van de Europese Unie. Het is belangrijk dat we een duidelijk signaal uitsturen naar de industrie dat er geen weg terug is en beginnen werken aan een uitfasering van benzine- en dieselwagens in steden, zowel nationaal als Europawijd. De eeuw van de verbrandingsmotor komt op zijn einde.”

 

Tekst: Joram Van Acker
Bron: Avere
Studie: Transportenvironment.org

Laatst aangepast op dinsdag, 10 september 2019 17:53

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!