De onverwachte comeback van MG

maandag, 22 juli 2019 17:00
De onverwachte comeback van MG

Na 15 jaar afwezigheid keert MG terug naar het Europese vasteland. En dat met de ZS EV, een compacte cross-over met een elektrische aandrijving. Moet de Hyundai Kona EV zich zorgen maken?

In 2005 sloot het noodleidende MG de boeken. Maar de ooit zo legendarische badge verdween niet, want het ooit zo typisch Britse merk kwam in Chinese handen terecht. In Peking en omstreken rijden er dan ook een heleboel lokaal geproduceerde MG-modellen rond. Sommige van die modellen werden ook in het Verenigd Koninkrijk aangeboden, een markt die nog affiniteit heeft met de constructeur.

Maar eigenaar SAIC heeft nu ook plannen met de rest van Europa. Na 15 jaar afwezigheid maakt MG een comeback met de ZS EV, een compacte cross-over met een elektrische aandrijving. De SUV combineert een 143 pk en 353 Nm sterke elektromotor met een batterijpakket van 44,5 kWH, wat volstaat om de MG een WLTP-rijbereik van 262 kilometer te bezorgen.

Verwacht niet meteen een MG-dealer om de hoek, de ZS EV zal enkel online aangeboden worden. De eerste exemplaren van de elektrische SUV worden dit najaar verwacht en zouden 30.000 euro gaan kosten.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
mg

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!