Nio ES6 Night Explorer is elektrische SUV met RGB-verlichting

woensdag, 07 augustus 2019 17:58
Nio ES6 Night Explorer is elektrische SUV met RGB-verlichting

De autowereld en de techwereld komen al een tijdje dichter bij elkaar, maar deze samenwerking tussen constructeur Nio en hardwarefabrikant Razer is toch een unicum. Razer brengt zijn Chroma RGB-verlichting mee naar de elektrische SUV.

Razer is als fabrikant van vrij dure maar toch populaire gaming hardware erg bekend in de PC-wereld (en ook voor consoleliefhebbers maken ze spullen). Daar is het merk al niet vies van zijn logo op het product van een ander te plakken, maar het is de eerste keer dat ze hetzelfde truukje herhalen op een auto. De Nio ES6 Night Explorer is technisch gelijk aan de gewone ES6, dus nog steeds 550 pk, een NEDC-range van 510 km en een 0-100 km/u in 4,7 seconden. Alleen heeft hij nu een dosis groene accenten gekregen.

RGB

En niet enkel groen, want Chroma, de bekende RGB-verlichting van Razer die werkt over verschillende apparaten heen, maakt ook zijn intrede in het interieur. Het zou zelfs synchroniseren met je games, al lijkt het ons niet zo evident om te zitten PC-gamen in de auto. Maar er is nog een belangrijke reden voor deze speciale editie: de Nio ES6 Night Explorer is ook de officiële auto van het Razer esportsteam. Er worden in totaal 88 exemplaren gebouwd (8 is het Chinese geluksgetal) voor een prijs van ongeveer 60.000 euro, al komt hij net zoals de gewone ES6 niet naar hier.

 

Bron: Autowereld.be

Getagged onder:
nio
Laatst aangepast op woensdag, 07 augustus 2019 18:05

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!