BMW 225XE Active Tourer: gezinswagen met stekker bijgewerkt

vrijdag, 09 augustus 2019 16:49
BMW 225XE Active Tourer: gezinswagen met stekker bijgewerkt

Op zijn beurt ondergaat de gezinswagen 2-Reeks Active Tourer van BMW een reeks technische verbeteringen aan zijn plug-in hybride variant. Zo krijgt hij een nieuwe batterij die het rijbereik met 25 procent vergroot.

De technische vernieuwingskuur van BMW’s plug-in hybrides gaat verder. Na de grote reisberline 5-Reeks is nu de compacte eenvolumer 2-Reeks Active Tourer aan de beurt. De belangrijkste verandering zit hem in de batterij. Die is fysiek even groot als voordien, maar kan voortaan 10 kWh aan stroom opslaan tegenover 7,7 kWh voordien.

57 kilometer rijbereik

Deze nieuwe batterij geeft de 225xe Active Tourer een groter elektrisch rijbereik. Dat ligt voortaan namelijk op 55 tot 57 kilometer afhankelijk van de gekozen uitrusting. Dat is 25 procent meer dan in de vorige generatie.

4x4

De rest van de aandrijflijn evolueert nauwelijks. Zoals de ‘x’ in zijn naam aangeeft heeft dit model nog steeds vierwielaandrijving. De verbrandingsmotor – een turbodriecilinder op benzine van 136 pk – drijft de voorwielen aan terwijl in de achteras een elektromotor van 88 pk zit. Het geheel is nog steeds goed voor 224 pk en 385 Nm.

Minder dan 50 gram

Dankzij deze nieuwe batterij ziet de 225xe Active Tourer zijn gehomologeerde CO2-uitstoot onder de grens van de 50 g/km duiken. Dat is goed nieuws op fiscaal vlak, zeker voor ‘professionele’ bestuurders. De uitstoot ligt tussen de 42 en de 47 g/km in functie van de uitrusting.

De nieuwe BMW 225xe Active Tourer is in België verkrijgbaar vanaf 40.350 euro.

 

Bron: Vroom.be

Getagged onder:
bmw

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!