VW-fabriek voor e-mobiliteit wordt “milieuvriendelijkste ooit”

maandag, 12 augustus 2019 18:06
VW-fabriek voor e-mobiliteit wordt “milieuvriendelijkste ooit”

De fabriek van Volkswagen in Zwickau in Saksen profiteert momenteel van een grondige make-over. “Zwickau wordt de grootste, efficiëntste en milieuvriendelijkste Europese fabriek waar elektrische auto’s worden gebouwd”, aldus de fabrikant.

De eerste 100% elektrische VW-modellen zullen nog dit jaar van de band rollen in Zwickau. In 2021 zal de laatste ontwikkelingsfase afgerond zijn en zullen er 330.000 volledig elektrisch aangedreven auto’s per jaar worden geproduceerd. We hebben het over 6 modellen voor 3 verschillende merken (Volkswagen, Audi en Seat).

252 voetbalvelden

De VW Group investeert 1,2 miljoen euro in de Oost-Duitse fabriek, waar voor de val van de Berlijnse Muur auto’s, motorfietsen en vrachtwagens van de DDR werden gebouwd. Ze beslaat meer dan 1,8 miljoen m2 (ongeveer 252 voetbalvelden) en heeft een bebouwde oppervlakte van 1,4 miljoen m2.

Later in de herfst zal de productie van ID3 worden opgestart. De Golf Variant zal er nog tot medio 2020 parallel van de band lopen.

 

Bron: Gocar.be

Getagged onder:
volkswagen

Restaurants en/of Hotels met laadinfrastructuur

Hier vindt u binnenkort een selectie van restaurants en hotels die uitgerust zijn met laadinfrastructuur voor uw groene wagen!